22/3, Malmö: Pete Kines om sin forskning kring Zero Accident Vision (ZAV)
fre 22 mars
|ÅF
Många organisationer har någon form av Zero Accident Vision (ZAV) eller Zero Harm kopplat till arbetsmiljö och kanske även hälsa. Att det nu även finns forskning om detta kan man bland annat tacka den danske forskaren Pete Kines för, som besöker SÄKU och berättar om vad forskningen hittills visat.
Tid och plats
22 mars 2019 13:00 – 16:00
ÅF, Hallenborgs gata 4, 211 74 Malmö, Sverige
Gäster
Om evenemanget
Många organisationer har någon form av Zero Accident Vision (ZAV) eller Zero Harm kopplat till sitt arbete med arbetsmiljö och kanske även hälsa/välmående.
Att det nu även finns forskning om detta kan man bland annat tacka den danske forskaren Pete Kines för, som besöker SÄKU och berättar om vad forskningen hittills visat.
Pete jobbar vid Det Nationale Forskningscenter for Arbejsmiljö (http://nfa.dk/) och har tillsammans med kollegor bland annat deltagit i ett stort forskningsprojekt för Partnership for European Research in Occupational Safety and Health – PEROSH. Detta projekt har kartlagt erfarenheter från 27 olika europeiska företag i 8 olika länder som alla jobbar med någon form av Vision Zero-perspektiv.
Om detta och annan forskning inom samma tema kommer Pete att berätta mer om under seminariet. Seminariet kommer även att innehålla ett antal diskussionsfrågor och övningar i mindre grupper.
Seminariet kommer att spelas in för att kunna ses i efterhand av medlemmarna, men inte webbsändas "live".
Seminariet kommer att vara på engelska.
Program
kl 13.00 – 14.45
Del 1: Pete presenterar ett urval av sin forskning kring kring Zero Accident Vision (ZAV).
kl 14.45 – 15.15
Fika och mingel
kl 15.15 – 16.00
Del 2: Gruppövning om ZAV
Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i Säkerhetskulturnätverket, där medlem innebär att årsavgiften är betald eller under betalning. För icke-medlemmar tas en avgift ut på 900 kr/person för att deltaga på plats. Avgiften gäller också för de som anmäler sig men ej närvarar.
Information kopplat till GDPR/Allmänna dataskyddsförordningen
I samband med anmälan registreras personen i ett register för att sammanställa antalet anmälda och eventuella allergier. Denna information sparas i högst två månader år för att sedan anonymiseras med syfte skapa statistiska underlag för antalet besökare per arrangemang. Om personen som anmäler sig inte sedan tidigare är med i föreningens sändlista läggs personen till även i denna.
Den personkopplade informationen i anmälan eller sändlistan kan raderas vid önskemål. Informationen raderas rutinmässigt om e-postadressen inte längre existerar eller vid önskat utträde ur föreningen och/eller från sändlistan.